Podotherapie in Langeveen!

Podotherapeut Manon Vossebeld van Voetencentrum Wender heeft een spreekuur in Langeveen bij Fysiotherapie Langeveen Manderveen aan de Iemenboersweg 1a. Een keer per maand op de maandagmiddag. Afspraken kunt u rechtstreeks via Voetencentrum Wender maken of via fysiotherapiepraktijk.
  

Wat is Podotherapie?

Het beroep Podotherapie is een 4-jarige HBO-opleiding en richt zich geheel op het functioneren van de voeten en het verhelpen van klachten die gerelateerd zijn aan een afwijkende voetstand. Denk hierbij naast voetklachten ook aan knie-, heup- of rugklachten. De podotherapeut behandelt een brede patiëntengroep, variërend van kinderen tot diabetes- en reumapatiënten, van sporters tot ouderen.

Het klachtenbeeld waarmee patiënten op consult bij de podotherapeut komen varieert dan ook enorm. Veel geziene klachten zijn hielklachten, voorvoetklachten, overbelastingklachten aan pezen en spieren, overmatige eelt- en/of likdoornvorming en ingegroeide nagels. Ook scheenbeenklachten, knieklachten en lage rugklachten komen veel voor op het spreekuur van de podotherapeut.  Innovatie staat voorop bij Voetencentrum Wender

Driedimensionaal voetscan

Sinds enkele jaren wordt binnen Voetencentrum Wender gewerkt met een nieuwe methode voor het vervaardigen van (steun)zolen. De traditionele blauwdruk heeft plaatsgemaakt voor de 3D scanner. Met behulp van de scanner wordt een 3D afdruk gemaakt van de voet. Na het uitgebreide onderzoek en de gestelde diagnose maakt de podotherapeut de zolen aan de hand van de gemaakte afdruk op de computer. Deze 3D afdruk stelt de podotherapeut voortaan in staat zijn kennis en kunde nog beter toe te kunnen passen in de zooltherapie. De podotherapeut kan een keuze maken uit verschillende materialen en hardheden om de (steun)zool te maken. Hierdoor zijn 3D scanzolen uitermate geschikt om mee te sporten.

Multidisciplinaire samenwerking

Binnen de eerstelijns gezondheidszorg werkt Voetencentrum  Wender nauw samen met o.a. huisartsen, fysiotherapeuten en pedicures. Specifieke lichamelijke klachten worden dan ook steeds meer vanuit verschillende disciplines behandeld. Doordat er wordt samengewerkt op locatie met diverse disciplines kan er snel worden geschakeld met bijvoorbeeld de fysiotherapeut. Kijk voor meer informatie op www.podotherapeut.nl.

Fysiotherapie Langeveen - Manderveen

Iemenboersweg 1a Manderveenseweg 70
7679 TM Langeveen 7664 VV Manderveen
T. 0546 681122
E. ben@fysiolangeveen.nl
KvK. 52531503

Openingstijden Fysio Langeveen

Maandag 08.00 - 20.00
  Sportspreekuur
Dinsdag 08.00 - 17.30
Woensdag 07.30 - 20.00
  Sportspreekuur 18.30 - 19.00
Donderdag 08.00 - 20.00
Vrijdag 08.00 - 15.00